TRADICIJA

Že od leta 1999

ROČNA IZDELAVA

Unikatni, ročno izdelani poročni prstani

SVETOVANJE

pri vsakem nakupu

Ustvarjamo unikatne ročno izdelane prstane, ki bodo prav vaši roki.

UI

UNIKATNA IZDELAVA

V Zlatarni Brežnik izdelujemo poročne prstane, zaročne prstane ter ostali nakit. Izberete lahko poročne prstane ali zaročne prstane iz naše ponudbe, ki je res zanimiva in velika. Lahko pa vam izdelamo unikatne poročne ali zaročne prstane po vaših željah.

Zanimivosti

Trendi moških poročnih prstanov

Trendi moških poročnih prstanov

V preteklosti je bilo malo rečenega okrog moških poročnih prstanov, saj so le ti veljali za precej preproste, navadne in razmeroma pocen. Čeprav je bila menjava prstanov v zadnjih štiridesetih letih standardni del poročne slovesnosti, obstaja tradicija poročenih moških, ki nosijo prstan že dalj časa.

Če vaš zaročenec ne želi nositi poročnega prstana, ga boste verjetno morali spoštovati, ker vam pa želimo priskočit na pomoč smo spisali nekaj koristnih namigov! Če se vaš bodoči mož še ni odločil ali želi nositi prstan ali ne, mu preberite nekaj razlogov, ki ga bodo zagotovo prepričali.

Kako uskladiti poročno obleko s poročnim prstanom?

Kako uskladiti poročno obleko s poročnim prstanom?

Obstajajo odlične modne smernice o tem kakšen nakit je potrebno nositi s določenim slogom oblačenja. Kot glavni vodnik lahko uporabite tudi barvo vaše obleke. Čeprav je večina ženskih poročnih oblek v odtenku bele barve, vam vsak detajl lahko pripomore k izbiri idealne poročne kovine za prstan. Tradicija Zlatarne Brežnik sega v leto 1999, ponujamo vam različne ročno izdelane in unikatne poročne prstane. Naša ponudba je pestra in primerna za vsak žep mladoporočencev. Z dolgoletnimi izkušnjami in izurjenim očesom naših svetovalcev smo prepričani, da bomo skupaj izbrali popolni prstan, ki se bo ujemal tudi z vašo obleko.

5 stvari, ki jih mora narediti nevesta pred poroko.

5 stvari, ki jih mora narediti nevesta pred poroko.

Čestitamo, pred vami je še samo teden dni do poroke. Na tej točki se verjetno počutite zelo navdušeno in hkrati stresno. Navdušeni ste, ker se pripravljate na poroko z ljubeznijo svojega življenja. Vendar poroka zajema več kot trenutek, ko vi in vaš partner rečete “da”. Želite, da se vaš dan odvija točno tako, kot ste si zamislili? Želite, da ga tudi vaši gostje fantastično preživijo? V tem članku bomo opisali vse podrobnosti, ki vam utegnejo pomagati pri odločitvah. Prvo pravilo, ne bodite nervozni! Ko boste prebrali ta članek boste opremljeni z zadostnimi informacijami za sanjsko načrtovanje vašega velikega dneva.

Barve diamanta

Barve diamanta

Diamant je resnično izjemen košček narave. Ne predstavlja samo življenjske ljubezni in predanosti ampak ima vsaka barva svoje sporočilo. V naravi lahko najdemo diamante v različnih barvnih odtenkih.  Te barve so predvsem svetlo rumena, vabljivo modra, očarljivo zelena in najredkejša od vseh, rdeča. Pri nakupu diamanta je pomembno, da najdete takšnega, ki vas nagovarja in uteleša vašo osebnost.  V naslednjem članku smo se odločili, da vam bomo predstavili edinstvene pomene barvnih diamantov.

Zgodovina večnega diamanta

Zgodovina večnega diamanta

Poznamo veliko stvari, ki so si skozi čas pridobile svoj ikonski naziv. Pri snubitvi to mesto zaseda diamant. Prstani obogateni z diamanti so daleč največja in najpomembnejša ikona. Morda se sprašujete kdaj in kje se je to začelo. S tem člankom vam želimo približati bogato in raznoliko zgodovino tega gracioznega ogljika v kristalni strukturi. Mnogi izmed nas si dandanes ne predstavljamo, da bi zaročni prstan vseboval katere druge drage kamne ali kristale.

Simbolika zaročnega prstana

Simbolika zaročnega prstana

Zaročni prstani so simbol ljubezni, predanosti in zvestobe, ki si jih par deli. Sama oblika in »dizajn« pa prstanu doda še dodatno noto. Prvi diamantni zaročni prstan je bil predstavljen leta 1477, ko je nadvojvoda Maksimiljan I. zaprosil svojo izvoljenko Marijo iz Burgundije. Pred tem dogodkom so bili zaročni prstani bodisi navadni kovinski trakovi ali pa so uporabljali manj drage dragulje in kamne. V prejšnjih stoletjih so zaročni prstani predstavljali del nevestinega plačila oziroma dote. Ne samo, da je prstan oglaševal ženin status, je kakovost nakita upodabljala družbeni položaj in blaginjo tega bodočega zakona.