Diamant je resnično izjemen košček narave. Ne predstavlja samo življenjske ljubezni in predanosti ampak ima vsaka barva svoje sporočilo. V naravi lahko najdemo diamante v različnih barvnih odtenkih.  Te barve so predvsem svetlo rumena, vabljivo modra, očarljivo zelena in najredkejša od vseh, rdeča. Pri nakupu diamanta je pomembno, da najdete takšnega, ki vas nagovarja in uteleša vašo osebnost.  V naslednjem članku smo se odločili, da vam bomo predstavili edinstvene pomene barvnih diamantov.

Barva in odtenek diamanta določata njegovo vrednost. Vse te barve je mogoče videti v naravi. Tiste barve, ki so bolj zaželene so posledično tudi redkejše. Določeni diamanti spremenijo svojo barvo skozi raznolike kemične procese katere je težko sintetično poustvariti.

Brezbarvni diamanti so razvrščeni od D do Z; D je brezbarven, Z pa rumen odtenek. Bolj brezbarven je diamant, večjo vrednost ima in redkejši je v izbranem barvnem območju. Pri razvrščanju diamanta je treba upoštevati tudi jasnost. Kako jasen je

Pomen barve diamanta

ORANŽNA BARVA:
Fascinantna barva diamanta predstavlja pogum, pozitivno energijo in navdušenje. V primerjavi z drugimi barvnimi diamanti je oranžni diamant najredkejši, takoj za rdečim. Oranžni diamanti vsebujejo tudi druge barve zaradi česar so manj čisti. Nastanejo zaradi prisotnosti bora med procesom tvorbe diamanta.

RDEČA IN ROZA:
Čisti rdeč diamant je najredkejša barva diamantov v svoji paleti. Na svetu je le 30 primerov te barve. Podobno kot rdeči se tudi roza diamanti oprijemajo tega slovesa. Izjemni roza in rdeči odtenki simbolizirajo moč, strast, samozavest in moč.

RJAVA:
Rjavi diamanti se pogosto imenuje konjak, kava ali šampanjec. Čudovita barva diamanta nastane zaradi dušika, ki je del procesa tvorbe. Za razliko od rdečih so rjavi diamanti na voljo v velikih količinah. Verjame se, da čudovit diamant uporabnico povezuje z zemljo in naravo. Simbolizira tudi red, stabilnost in jasnost.

RJAVA:
Rjavi diamanti se pogosto imenuje konjak, kava ali šampanjec. Čudovita barva diamanta nastane zaradi dušika, ki je del procesa tvorbe. Za razliko od rdečih so rjavi diamanti na voljo v velikih količinah. Verjame se, da čudovit diamant uporabnico povezuje z zemljo in naravo. Simbolizira tudi red, stabilnost in jasnost.

RUMENA:
Rumeni diamanti veljajo za izjemno priljubljen nakit na svetu. Tako kot rjavi diamant se tudi rumeni tvori ob prisotnosti dušika v procesu tvorjenja. Rumena barva pooseblja ponižnost, prijateljstvo in srečo.

ZELENA:
Za razliko od drugih čudovitih barvnih diamantov se zeleni diamanti oblikujejo zaradi izpostavljenosti radioaktivnosti. Diamant zelene barve simbolizira mladostno moč, naravo, obilje in blaginjo.

MODRA:
Modri diamanti so tako kot roza in rdeči izjemno redki. Nastanejo zaradi prisotnosti bora med procesom tvorjenja. Najbolj ikonični diamant modre barve smo lahko videli na ogrlici Rose v Titaniku. Modri diamanti tudi danes spremljajo prince in kralje. Predstavljajo pa mir, resnico, predanost, večnost, čednost in duhovnost.

ČRNA:
Priljubljenost črnega diamanta nima mej. Mnogi ljudje ga priznavajo kot alternativo brezbarvnemu obročku. Seveda je svoje priljubljeno mesto zasedel zaradi svoje barvne nevtralnosti in pomena. Tradicionalna simbolika črnega diamanta sporoča moč, ustvarjalnost, čistost, skrivnostnost, svetost.

Pomembno je vedeti, da ima vsak diamant svoje značilnosti in edinstveno simboliko. Kadar bo napočil vaš dan za snubitev, dobro razmislite o simboliki vsake barve. Tako boste lažje izbrali diamant, ki resnično govori o vaši osebnosti in slogu.