Eden najbolj vznemirljivih trenutkov za zaročeni par je gotovo izbira poročnih prstanov. Prstani so sami po sebi simbol večne ljubezni, saj se tudi krog nikoli ne konča, ampak se nadaljuje v neskončnost. Graviranje obogati simbolno sporočilo z osebno noto parov. Tradicija, ki živi že stoletja sega daleč v zgodovino Evrope, kjer so bodoči zakonci gravirali ime ljubljene osebe in datum svoje poroke na svoje poročne prstane. S tem dejanjem so izbrano osebo sprejeli v svojo družino in obratno. Z leti se je tradicija nadaljevala, vendar se danes mnogi pari odločajo za unikatne besedne zveze. Ne glede na to kaj si želite napisati na svoj prstan, je graviranje odlična ideja presenečenja za vašega partnerja.

Kaj naj vgraviram v svoj poročni prstan?

Po izkušnjah vam lahko povemo, da boste težje izluščili bistvo vaše ljubezni na par besed in posegali po sentimentalnih globinah vaših občutkov, če ste pod pritiskom.  Vsak par želi biti nekaj posebnega, saj je vsaka ljubezen unikatna in edinstvena. Svetujemo vam, da ne glede a to ali gre za povsem običajne izraze kot so »ljubim te« ali »zavedno«, če jih boste resnično čutili in sporočali vsak dan svoje poroke, bo to najlepše darilo za vašega izbranca/ko.

Kje lahko opravite graviranje poročnega prstana?

Graviranje je mogoče opraviti skoraj v vseh zlatarnah v Sloveniji. Ob naročilu vašega poročnega prstana lahko povprašate tudi o graviranju. Če vaš zlatar ne opravlja graviranja, smo prepričani, da vam lahko posreduje kontakt graverja s katerim sodeluje. Nasvet, ki ga podelimo vsem mladoporočencem je, da preden se odločijo za graviranje in sam napis, da dobro preverijo vse črke in gramatične pravilnosti, da ne bodo kasneje razočarani. Prav tako preverite napise, ko boste prstan prejeli. Svoje zahteve spišite na list papirja, tako da bo manj možnosti za napačno komunikacijo.

Kako dolgo bo trajalo graviranje?

Samo graviranje ima različne časovne zahteve, seveda pa je vse odvisno od vaših želja. Svetujemo vam, da povprašajte vašega zlatarja koliko časa bo potreboval za vaše zahteve. Povprečno pari čakajo od enega dneva do mesca dni.

Zakaj se odločiti za graviranje?

Če je sporočilo gravirano na notranji strani prstana, ga verjetno ne bo videl nihče drug razen vaš/a izbranec/ka. Ravno to pa predstavlja bistvo graviranja, saj boste to skrivno sporočilo delili samo z vašo ljubeznijo. Vzdevek, rek, psalm ali celo šala, ki jo poznate samo vi, je lahko odlična ideja za graviranje. Poleg tega lahko sama gravura služi kot spomin na vaš zakon. Morda boste želeli dodati datum poroke ali priljubljeno poročno besedno zvezo, na primer “poročil sem se.” Nenazadnje, z graviranjem prstan prilagodite da postane nekaj, kar resnično pripada vam. Bonus, če boste izgubili prstan in ga znova našli, boste vedeli, da ste našli pravi prstan.

Koliko stane graviranje poročnega prstana?

Stroški graviranja poročnega prstana običajno temeljijo na številu znakov v vašem napisu, uporabljeni pisavi in ​​na tem ali bo gravirano ročno ali strojno. Cena je prav tako odvisna od tega na kakšno podlago po vgraviran (diamant, zlato, srebro).

Za več informacij nam pišite na info@zlatarna-breznik.si in z veseljem vam bomo svetovali.