Obstajajo odlične modne smernice o tem kakšen nakit je potrebno nositi s določenim slogom oblačenja. Kot glavni vodnik lahko uporabite tudi barvo vaše obleke. Čeprav je večina ženskih poročnih oblek v odtenku bele barve, vam vsak detajl lahko pripomore k izbiri idealne poročne kovine za prstan. Tradicija Zlatarne Brežnik sega v leto 1999, ponujamo vam različne ročno izdelane in unikatne poročne prstane. Naša ponudba je pestra in primerna za vsak žep mladoporočencev. Z dolgoletnimi izkušnjami in izurjenim očesom naših svetovalcev smo prepričani, da bomo skupaj izbrali popolni prstan, ki se bo ujemal tudi z vašo obleko.

Bela obleka:
Če se vaša poročna obleka nagiba k optični beli barvi in nima prisotnih drugih barvnih odtenkov, potem vam svetujemo, da za svoj poročni prstan izberete svetle kovine kot sta belo zlato z rodijem ali platino.

Šampanjec obleka:
Če je vaša obleka nežno rumena ali vsebuje zlat odtenek vam predlagamo, da si za poročni prstan izberete rumeno zlato. Skupaj z obleko v barvi šampanjca bosta z rumenim zlatom v duetu tvorila neizmerno eleganco in harmonijo. Če vam zlato ne odgovarja začnite razmišljati o unikatnem ali vintage nakitu, ki bo prav tako videti pravljično z barvo vaše obleke.

Srebrno/siva obleka:
K subtilnim modrim ali sivim odtenkom se najbolje poda srebrna kovina, saj imata obe barvi podoben sij. V duetu bosta ti dve barvi pričarali glamurozen videz slavnih div na rdečih preprogah.

Rdeča/roza obleka:
Pinki odtenki najboljše izgledajo z drugimi roza barvami, zato se k obleki izredno dobro poda rožnato zlato. Roza zlato skupaj z rožnato obleko ustvarja romantični videz ženstvenosti, ki se ujema z vsakim tonom kože.

Starinska obleka:
Ste oseba, ki rada sledi tradiciji in bo z veseljem preuredila podedovano obleko svoje mame? Potem vam svetujemo, da si izdelate unikatni poročni nakit z elementi biserov. Biseri s svojo nežnostjo in čistostjo dodatno osvetlijo obleko in nenazadnje ponujajo preprosto izbiro v objemu klasike. Biseri prihajajo v različnih oblikah in barvah, če je vaša obleka nekoliko »odštekana« vam predlagamo, da si omislite modre ali morda celo sive bisere.

Nekaj modrega:
Ne pozabite na staro pravilo, ki zapoveduje nevesti, da mora na svoj poročni dan nositi nekaj starega, nekaj novega, sposojenega in modrega. Upoštevanje teh navodil naj bi poročenemu paru prineslo dodatno blagostanje njune unije. Če imate že vse, razen nekaj modrega vam predlagamo, da si omislite poročni prstan z modrim dragim kamnom.

Če stila vaše obleke niste prepoznali v zgornjem opisu, vam bomo z veseljem odgovorili na vsa morebitna vprašanja na naš email naslov: info@zlatarna-breznik.si ali na našo telefonsko številko: 037 104 060.