Nekateri dogodki se v našem življenju dogodijo redkeje kot drugi. Obstajajo pa tudi takšni, ki se praviloma dogodijo le enkrat. Mednje večina med vami uvršča zaroko in ne nazadnje, če je šlo vse po načrtih in pričakovanjih, tudi poroko. Slednja pa je zagotovo tudi eden od najpomembnejših dogodkov, zato se je nanj še toliko pomembneje temeljito pripraviti.

Zagotovo ni vseeno, kako nevesta in ženin na poroki izgledata, kje se poročita, kakšna je pogostitev, katera vrsta glasbe bo preplavljala poročni ambient, kako veličastna torta bo krasila prostor … Vse omenjeno slej ko prej mine. Mladoporočenca se preoblečeta, svatje počasi odhajajo domov, torta je pojedena. A nekaj pa vendarle ostane. To sta poročna prstana na rokah mladoporočencev. Poročni prstani so torej tisti delček poročnega dne, ki z nami ostane za vedno. Ravno zato je še toliko pomembneje, da so prstani za poroko izbrani še pravi čas in na primeren način.

Izbira poročnega prstana glede na življenjski stil

Po kakšnih merilih pa se pravzaprav poročni prstani izbirajo? To je eno od najpogostejših vprašanj ljudi, ki se želijo v bližnji prihodnosti podati na skupno življenjsko pot. Prstan za poroko je zagotovo najbolje izbrati kar glede na osebni življenjski slog. Pomembno vlogo ob tem zagotovo igrata tudi trajnost in ne nazadnje še cena poročnega prstana. Strokovnjaki priporočajo, da se še najbolje obnesejo tisti poročni prstani, ki niso samo neka trenutna muha na trgu, temveč bo uporabnikoma všeč tudi čez deset in več let.

Pri izbiri takšnega prstana pa je zagotovo pomemben tudi material, iz katerega je izdelan. Še vedno je daleč najbolj zaželeno zlato. Nekoliko dostopnejšo oziroma cenejšo izbiro pa predstavljajo srebrni, jekleni poročni prstani in ne nazadnje še prstani iz titana.

Prstani za poroko iz zlata

Dejstvo je, da zlato še vedno velja za najbolj pogosto izbrano plemenito kovino, ko je govora o poročnih prstanih. Predvsem prevladujejo prstani iz belega zlata, seveda v kombinaciji z rdečim pa tudi rumenim. Ključna prednost tovrstnega materiala je zagotovo veliko večja izbira. Na voljo je torej rumeno, belo pa tudi rdeče zlato. Prav tako so na razpolago tudi številne možne kombinacije linij ter vzorcev.

Nevesta in ženin lahko izbirata med dragimi kamni, diamanti. Ne nazadnje je na voljo tudi precej cenejša možnost. To pomeni, da se lahko odločita za poldrage kamne, cirkone. Seveda je pozitivna plat poročnih prstanov iz zlata tudi ta, da lahko zelo dolgo ohranjajo barvo. To pomeni, da zlati poročni prstani ne potemnijo. Poglavitna prednost je še ta, da se lahko prstanom iz zlata kasneje spreminja velikost.

Seveda pa se ob tem vprašamo tudi, ali imajo zlati poročni prstani tudi kakšno slabost. Njihova slabost je morda le ta, da sčasoma na njih lahko postanejo vidne praske. Še posebej je to značilno za tiste prstane, ki se vsakodnevno nosijo. V resnici to ni tako velik problem, saj mu je lahko kos prav vsak dober zlatar. Podobno se lahko zgodi tudi z matirano površinsko obdelavo. Tudi ta se namreč lahko ob vsakodnevnem nošenju oziroma opravilih razpraska. K sreči pa se jo da precej preprosto in hitro obnoviti.