V preteklosti je bilo malo rečenega okrog moških poročnih prstanov, saj so le ti veljali za precej preproste, navadne in razmeroma pocen. Čeprav je bila menjava prstanov v zadnjih štiridesetih letih standardni del poročne slovesnosti, obstaja tradicija poročenih moških, ki nosijo prstan že dalj časa.

Če vaš zaročenec ne želi nositi poročnega prstana, ga boste verjetno morali spoštovati, ker vam pa želimo priskočit na pomoč smo spisali nekaj koristnih namigov! Če se vaš bodoči mož še ni odločil ali želi nositi prstan ali ne, mu preberite nekaj razlogov, ki ga bodo zagotovo prepričali.

1. Spomin na vas

Ko se morata z možem iz kakršnega koli razloga ločiti, pa naj bo to v službi čez dan ali za daljše časovno obdobje, ga bo njegov prstan spominjal na vas,  vsakič ko ga bo pogledal. Lahko bi tudi rekli, da so poročni prstani fizična povezava med vama.

2. Predstavlja simbol njegove ljubezni in zvestosti

Poročni prstan je zunanji znak notranjih občutkov vsakega moškega do svoje izbranke. To pa izraža najprej s tem, ko vas zasnubi, kasneje s poroko in nenazadnje s prstanom.

3. Znak, da je moški zaseden

Vsaka rada pogleda privlačnega moškega, če je moški samski si ženska vzame to pravico upravičeno, kadar pa na njegovi roki zazna simbol ljubezni se po večini spoštljivo umakne. Za obe strani je zelo nerodno in neprijetno, če se na koncu izkaže, da je moški poročen.

Trendi moških prstanov v 2020

Kot smo že omenili je poročni prstan ženina bil navadno srebrni ali zlati trak. Ker pa moški postajajo bolj modni (nekateri nosijo različne kose nakita) so modeli poročnih prstanov postali bolj izpopolnjeni in elegantni. V naslednjih odstavkih vam bomo opisali tri ključne elemente moških poročnih prstanov.

2. MEŠANJE ZLATA IN SREBRA

Čedalje bolj modna izbira sodobnih ženinov je kombinacija kovin, ki sestavljajo unikatni poročni prstan. Srebro in zlato, ki sta pravilno brušena ob mešanju ustvarita sijoč učinek, ki doda klasično noto moškemu poročnemu prstanu.

2. BRUŠENA PLATINA

Vsi tisti moški, ki želite biti pri izbiri svojega poročnega prstana predvsem praktični bo brušena platina pravi naslov za vas. Platina je trpežna in trda kovina, poleg tega pa se težko poškoduje in porjavi. Platina je priljubljena izbira za moške, ki v svojem poklicu opravljajo veliko ročnih in fizičnih del. Primeren je tudi za vse tiste moške, ki jim polirani prstani delujejo preveč ženstveno.